Britakakku on olennainen osa kesääni. Olen tehnyt useita britakakkuja tänäkin kesänä. Vaihtelua saa käyttämällä erilaisia maustettuja rahkoja ja mansikat voi korvata välillä vadelmilla tai esimerkiksi mustikoilla. Tähän kakkuun mansikoiden seuraksi pääsi raparperi, osa omasta maasta, osa isältä. Kakun voi tehdä myös gluteenittomana.
Pohja
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja (tai 2,5 dl Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 1/2 dl maitoa
Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
Raparperihilloke
400 g raparperia
2 rkl vettä
1 dl sokeria
Kermatäyte
4,5 dl vispikermaa
200 g mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)
1 l mansikoita
1. Erottele valkuaiset keltuaisista.
2. Valmista pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri.
3. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
4. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita.
5. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi.
6. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon, kunnes seos on kiiltävää ja kovaa.
7. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin välin.
8. Valmista täyte. Mittaa raparperipalat ja vesi kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä.
9. Pilko mansikat tarvittaessa pienemmiksi.
10. Vatkaa vispikerma ja sokerit (ja vaniljakreemijauhe) vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita varovasti.
11. Jaa pohjalevy kahtia ja levitä toiselle levylle raparperitäyte. Levitä tai pursota sitten puolet kermavaahdosta ja laita päälle noin puolet mansikkaviipaleista. Nosta toinen levy päälle ja pursota tai levitä päälle loput kermavaahdosta. Koristele lopuilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti