perjantai 29. heinäkuuta 2016

Manteli-vadelmakakku

Tämä ihanan kesäinen kakku valmistuu nopeasti ja helposti. Vadelmien tilalla voi käyttää myös mansikoita ja kakun voi valmistaa myös gluteenittomana.

Pohja

150 g mantelimassaa
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja (esim. Semperin hieno jauhoseos)
1 tl leivinjauhetta

Päälle

2 dl vispikermaa
250 g kuningatarrahkaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
vadelmia

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (20 cm).
2. Raasta mantelimassa.
3. Sekoita joukkoon munat, ranskankerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 30 minuuttia.
5. Anna jäähtyä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
6. Vaahdota kerma ja sokerit (ja vaniljakreemijauhe).
7. Pursota kerma kakun päälle ja koristele vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti