tiistai 29. tammikuuta 2013

Jauhelihakiekot

Jauhelihakiekkojen edeltäjiä broilerikiekkoja tein jokin aika sitten. Pohjataikina on samanlainen kuin yrttisissä broilerikiekoissa , mutta nyt broileritäytteen tilalle laitoin Kinuskikissan innoittamana jauhelihatäytettä. Ohjeesta tulee noin 25 kiekkoa.

Taikina

250 g maitorahkaa
250 g margariinia
2 rkl tomaattisosetta
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte

1 sipuli
1 punainen paprika
300 g jauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
120 g smetanaa
2 rkl tomaattisosetta 
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria  
   
1. Sekoita keskenään rahka, pehmeä rasva ja tomaattipyree.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja vaivaa sekaisin rahka-rasvaseoksen kanssa.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja annan kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan.
4. Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
5. Kypsennä jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja paprika.
6. Sekoita joukkoon loput aineet.
7. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 25 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle täyte. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta parin sentin levyisiä viipaleita. Nostele kiekot leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Jauhalihakiekot ovat tässä kuvassa etualalla. Lähikuva jäi juhlahumussa ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti