sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kirsikkapitko

Kirsikkapitkon ohjeen löysin aikanaan Pirkka-lehdestä. Tätä ohjetta olen käyttänyt kerta toisensa jälkeen. Kirsikkapitkon sisään on nimensäkin mukaisesti kätketty kirsikoita sekä myös rusinoita ja mantelirouhetta. Ohjeesta tulee kolme pitkoa.

Taikina

5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
200 g margariinia
noin 15 dl vehnäjauhoja

Täyte

100 g margariinia
3 rkl vaniljasokeria
2 tlk (320 g) punaisia kirsikoita
3 dl rusinoita
125 g mantelirouhetta

Voiteluun

1 muna

Koristeluun

mantelilastuja
raesokeria

1. Valmista taikina normaalin pullataikinan tapaan ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
2. Täytettä varten vaahdota margariini ja mausta se vaniljasokerilla. Silppua valutetut kirsikat pieneksi silpuksi. 
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli yksi taikinapaloista 45 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
4. Sivele levylle kolmannes vaniljarasvasta.
5. Jaa levy pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi. Ripottele keskimmäiselle suikaleelle kolmannes kirsikoista ja reunasuikaleille kolmannes rusinoista ja manterilirouheesta. 
6. Kääri suikaleet pitkiksi rulliksi, joista tulee pitkon säikeitä. 
7. Letitä säikeillä löysä pitko ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Valmista samalla tavalla muut pitkot.
8. Peitä pitkot liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
9. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
10. Paista kutakin pitkoa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti