tiistai 29. tammikuuta 2013

Kakkutikkarit

Olen ehkä vähän myöhässä näiden cake popsien tai suomeksi kakkutikkarien tekemisessä, sillä nämä olivat kova villitys noin vuosi sitten. Joka tapauksessa tässä tulevat nyt Nannan cake popsit prinsessateemaan kuuluvilla koristuksilla. Cake popseihin voi kuulemma käyttää lähes mitä tahansa kakkutaikinaa. Minä päätin kokeilla, miltä ne maistuvat suklaisen suklaapiirakan taikinaan tehtynä. Ohjeesta tulee noin 50-70 popsia. Pohjataikinaa tuli niin paljon, että osan jouduin pakastamaan.

Suklainen pohjataikina

2,5 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1 dl maitoa
2 munaa

1. Kiehauta kattilassa vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola. Sekoita hyvin ja jäähdytä.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja sooda.
3. Lisää jauhoseokseen kaakaoliemi, maito ja munat. Sekoita hyvin.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ainekset

noin 800 g suklaista pohjataikinaa (edellisen ohjeen mukaan)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vadelma-mansikka-marmeladia

Koristelu

noin 300 g valkosuklaata
vaaleanpunaista pastaväriä
nonparelleja, koristerakeita tms.   

1. Muserra suklaapiirakkapohja murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää tuorejuusto ja marmeladi ja sekoittele tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta pieniä palloja.
4. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään. Pallot voi myös pakastaa.
5. Sulata pieni määrä suklaata. Kasta tikkaritikku suklaaseen ja työnnä tikku suklaapalloon. Tee samoin kaikille suklaapalloille.
6. Sulata suklaa ja värjää se halutessasi pastavärillä.
7. Kasta suklaapallot suklaaseen, anna suklaan hetki jähmettyä ja koristele.
8. Kakkutikkarit säilyvät useita päiviä jääkaapissa. Säilytin tikkareita kulhossa, jonka pohjalla oli sokeria. Tikkarit voi säilyttää myös siten, että pistelee tikut esimerkiksi styroxiin kiinni.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti