tiistai 29. tammikuuta 2013

Vadelmainen kääretorttu

Prinsessan pikkuystävät nautiskelivat prinsessasynttäreillä kakun sijaan kääretorttua. Ruokakaupassa käteeni osui vadelman makuinen kaulintamassa, jota tuli nyt testattua.

Pohja

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Täyte

200 g sitruuna-tuorejuustoa
noin 250 g vadelma-mansikkamarmeladia
1 Daim-patukka (á 56 g)

Koristelu

noin 1,5 dl kermavaahtoa (sokeria)
noin 250 g vadelmanmakuista kaulintamassaa   
sokerimassasta muotoiltuja koristeita

1. Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Lisää siivilän läpi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
5. Levitä jäähtyneen pohjan päälle tuorejuusto ja sitten marmeladi. Ripottele marmeladin päälle murskattuja Daim-patukan palasia.
6. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Sivele kääretortun pinnalle kermavaahtoa ja päällystä torttu kaulintamassalla.
8. Koristele sokerimassakoristeilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti