tiistai 16. huhtikuuta 2013

Rahka-aprikoositorttu

Rahka-aprikoositorttua teen lähes aina pääsiäiseksi. Tänä vuonna täytteen sekaan eksyi appelsiinia, rusinoita ja mantelirouhetta.

Pohja

100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa

Täyte

2 prk maitorahkaa (á 250 g)
2 dl kuohukermaa
2 munaa
appelsiini (kuoriraaste ja 0,5 dl mehua)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta

Pinnalle

säilykeaprikooseja (420/325 g)
0,5 dl mantelilastuja

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon muna sekä vehnäjauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.
3. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
6. Asettele valutetut aprikoosit tasaisesti täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
7. Paista uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia.
8. Siirtäessäsi torttua tarjoilulautaselle ole varovainen, sillä tortun reuna murtuu herkästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti