Rahka-aprikoositorttua teen lähes aina pääsiäiseksi. Tänä vuonna täytteen sekaan eksyi appelsiinia, rusinoita ja mantelirouhetta.
Pohja
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
Täyte
2 prk maitorahkaa (á 250 g)
2 dl kuohukermaa
2 munaa
appelsiini (kuoriraaste ja 0,5 dl mehua)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta
Pinnalle
säilykeaprikooseja (420/325 g)
0,5 dl mantelilastuja
1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon muna sekä vehnäjauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.
3. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
6. Asettele valutetut aprikoosit tasaisesti täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
7. Paista uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia.
8. Siirtäessäsi torttua tarjoilulautaselle ole varovainen, sillä tortun reuna murtuu herkästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti