tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sitruunainen rahkapiirakka

Yhdistän sitruunan keväisiin leivonnaisiin. Tätä piirakkaa tarjoan usein myös pääsiäisen aikaan. Jostakin bongasin, että mansikkasose sopisi hyvin rahkapiirakan kaveriksi ja sitä tuli myös kokeiltua. Tämä piirakka ei tosin välttämättä vaadi seuralaisia.
 
Pohja

225 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

2 munaa
200 g Bulgarian jogurttia

Täyte

2 prk sitruunarahkaa (á 200 g)
sitruunan kuoriraaste ja mehu
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 muna

1. Pohjaa varten sekoita kuivat aineet keskenään. 
2. Sekoita pehmeä margariini ja pohjataikinan kuivat aineet käsin ryynimäiseksi.  
3. Jaa pohjataikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan munat ja jogurtti ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Säästä toinen osa täytteen päälle ripoteltavaksi.
4. Sekoita täyteainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.
5. Ripottele pinnalle toinen osa pohjataikinasta.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti