lauantai 27. huhtikuuta 2013

Suklaatäytteinen marsipaani-sokerimassakakku

Leivontakaapin kätköistä löytyi vielä marsipaania ja  sokerimassaa. Niistä sain idean tähän kakkuun. Kakku näyttää minusta jotenkin hääkakulta, mutta tarjoilin sitä itse asiassa "etukäteissyntymäpäivilläni".  

Kakun pohja on kolmen munan sokerikakkupohja, ja tein sen halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuokaan. Kakun kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Täytteeksi tein suklaatäytteen (Maraboun mansikkasuklaata ja Pandan maitosuklaata, maustamatonta tuorejuustoa ja vispikermaa). Täytteen alle sivelin lemon curdia. Ennen kuorruttamista sivelin ylijääneen täytteen kakun pinnalle ja reunoille. Kuorrutteessa on sekä marsipaania että sokerimassaa ja lisäsin siihen myös vähän pinkkiä pastaväriä.  Koristeet ovat sokerimassasta tehtyjä. Pursotukset tein sokerikuorrutteella.

Kakkua kehuttiin kovasti, ja omastakin mielestäni sen maku oli taivaallinen. Kakun päällystäminen marsipaanilla ja sokerimassalla tuntui edelleen hankalta, enkä saanut sitä nytkään aseteltua niin siististi kuin olisin halunnut. Harjoitukset siis jatkuvat edelleen. Pääasia on kai kuitenkin se, että kakku maistui hyvältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti