torstai 22. elokuuta 2013

Mustaherukkamutakakku

Mutakakkuja olen tehnyt mitä erilaisimmilla resepteillä, enkä ole vielä kyllästynyt. Tässä Maku-lehden ohjeessa kakkutaikinaan upotettiin mustaherukoita. Henkilökohtaisesti en ole mustaherukoiden ystävä, mutta näin suklaisen kakun kera nekin maistuivat hyvin. Kakku sopii hyvin etenkin aikuiseen makuun.

Ainekset

200 g suklaata 
150 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g mustaherukoita

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja voitele vuoka.
2. Sulata paloiteltu margariini ja suklaa kattilassa ja anna jäähtyä.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Yhdistä suklaa-margariiniseos ja munasokerivaahto varovasti ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele pinnalle mustaherukat ja kaada sitten päälle loput taikinasta.
6. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia ja anna hetki jäähtyä.
7. Voit koristella kakun halutessasi esimerkiksi tomusokerilla ja tarjota sen jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti