Mustikkatiikerin ohje on Pirkka-lehdestä poimittu. Tähän kuivakakkuun en kyllästy ja sitä olen tehnyt monen monta kertaa.
Ainekset
250 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori
Mustikkaraita
1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
2 rkl limetin mehua
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja limetin kuori ja sekoita tasaiseksi.
4. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon.
5. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa ja lisää pienempään osaan kakkutaikinasta.
6. Kaada puolet vaaleasti takinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Kaada päälle mustikkataikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti.
9. Kumoa kakku jäähtyneenä.
10. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja valuta kuorrute kakun pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti