keskiviikko 21. elokuuta 2013

Mustikkatiikeri

Mustikkatiikerin ohje on Pirkka-lehdestä poimittu. Tähän kuivakakkuun en kyllästy ja sitä olen tehnyt monen monta kertaa. 

Ainekset

250 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori

Mustikkaraita

1 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria

Kuorrutus

2 dl tomusokeria
2 rkl limetin mehua

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja limetin kuori ja sekoita tasaiseksi.
4. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon.
5. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa ja lisää pienempään osaan kakkutaikinasta.
6. Kaada puolet vaaleasti takinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
7. Kaada päälle mustikkataikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti.
9. Kumoa kakku jäähtyneenä.
10. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja valuta kuorrute kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti