torstai 22. elokuuta 2013

Pähkinäiset pikkuleivät

Kaupan kekseissä on paljon lisä- ja säilöntäaineita, rasvaa ja kaloreita. Rasvaa ja kaloreita löytyy toki näistäkin pikkuleivistä, mutta ei ylimääräisiä lisäaineita. Annoksesta tulee noin 40 pikkuleipää, ja ne voi myös pakastaa. Ohje on Yhteishyvä-lehdestä.

Ainekset

100 g pehmeää margariinia
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 dl kaurahiutaleita
200 g pähkinäsuklaata

1. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin.
4. Lisää myös kaurahiutaleet ja lopuksi karkeaksi rouhittu jääkaappikylmä suklaa. Sekoita.
5. Nostele taikinasta nokareita uunipellille ja taputtele ne kekseiksi.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti