maanantai 15. joulukuuta 2014

Kuiva seeprakakku

Tiikerikakun sukulainen seeprakakku sopii hyvin joulun aikaan. Ohje löytyi Maku-lehdestä. Taikina maustetaan piparkakkumausteella. Kakku on itsessään jo kivan näköinen, mutta halusin vielä siihen ripauksen jotakin, joten koristelin sen sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.

Taikina

4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa (kädenlämpöistä)
2 1/2 dl öljyä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta

Koristeluun

valkosuklaata
koristerakeita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanlijasokeri.
3. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä hitaasti vatkaten.
4. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja piparkakkumauste.
5. Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
6. Ota kaksi puolen desin mittaa: kumoa kakkuvuoan vastakkaisille reunoille mitalliset vaaleaa takinaa ja heti perään päälle mitalliset tummaa taikinaa. Kaada taikinat aina samaan kohtaan. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on vuoassa.
7. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Annan kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
8. Halutessasi voit koristella kakun sulatetulla valkosuklaalla ja koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti