sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kaikenlaisia joulupiparkakkuja

Tänä jouluna leivottiin koko perheen voimin piparkakkuja ja teinpä ensimmäistä kertaa elämässäni myös piparkakkutalon. Tein kaksi erilaista piparkakkutaikinaa, joista toinen kului talon rakentamiseen ja toisesta leivottiin erilaisia pipareita. Passitin isännän ostamaan vielä kaupasta kilon valmista taikinaa, jotta taikinaa varmasti riittäisi, joten meillä leivottiin sitten vähän enemmän.

Tyttäreni oli oikein taitava ja innokas leipuri ja hän tykkäsi myös piparien koristelusta. Koristeluun käytimme pikeeriä, kaupan valmiita sokerikuorrutteita, valkosuklaanappeja ja erilaisia koristerakeita.

Tässä on vähän piparisatoamme ja muutama kuva piparkakkutalon tekeleestä, joka oli siis vain nopea huitaisu. Ensi vuonna teen sitten oikein hienon talon, jos vaan aikaa ja kärsivällisyyttää riittää. Myös kuopus osallistui piparkakkutalon työstämiseen heittämällä pilttipurkin talon katon päälle. Kuvat ehdin ottaa tuota onnettomuutta ennen, mutta nyt talon katolla kasvaa piparikuusi pilttipurkin tekemän reiän kohdalla :).


  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti