perjantai 5. joulukuuta 2014

Puunkaatajan kakku

Isäni täytti pyöreitä vuosia ja juhli syntymäpäiviään lähes kuudenkymmenen vieraan voimin. Tarjouduin leipomaan juhliin, ja siinä vierähtikin sitten tovi jos toinenkin. Täytekakkuja tein kaksi samanlaista, sillä yksi ei olisi aivan riittänyt. Tuskanhiki nousi pintaan siinä vaiheessa, kun onnistuin säheltämään toisen kakun ylimmän kerroslevyn kanssa, mutta lopulta isäntä auttoi kakkulevyn nostamisessa. Valmiista kakusta tuota pientä kömmähdystä ei onneksi huomannut. Kakkujen tekeminen vei yllättävän kauan aikaa ja huomasin myöskin sen, että noin isotöinen pursotus ottaa kovasti voimille.

Kakkujen pohjat ovat vaaleita levykakkupohjia, kostutukseen on käytetty puolukkamehua ja täytteenä kakuissa on kinuskivaahto, johon olen upottanut isän poimimia puolukoita. Isä on erittäin kova marjastaja, joten tuo puolukka oli oikeastaan itsestäänselvä valinta. Pursotukset ovat Flora vispillä tehtyjä ja kakkujen päällä on kinuskikuorrutus. Koristeet ovat marsipaanista ja sokerimassasta muotoiltuja. Vinkkejä ja ideoita koristeisiin löytyi internetin ihmeellisestä maailmasta hyvin paljon. Koristeluteema oli helppo keksiä, sillä marjastamisen lisäksi isä viihtyy luonnossa ja harrastaa puiden kaatamista, jos nyt niin voi sanoa. Minulla oli kovasti ideoita koristeisiin, mutta lopulta totesin, että yksinkertainen on kaunista. Kakku oli mielestäni erittäin hyvää, ja puolukat tasapainottivat hyvin kinuskin makeutta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti