lauantai 4. heinäkuuta 2015

Amerikkalainen juustokakku

Kinuskikissan Helpot suosikit -kirja on pullollaan ihania reseptejä. Tämä ohje meni testaukseen ja jestas! Hyvää oli. Olen tehnyt kakkua pariin otteeseen: toisella kertaa koristelin vadelmilla ja toisella kertaa mansikoilla - makuasia, mitä päälle haluaa laittaa.

Pohja

200 g voileipäkeksejä
150 g margariinia
4 rkl ruokosokeria

Täyte

500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa

Pinnalle

vadelmia, mansikoita tms.
tomusokeria

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (24 cm) leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla.
2. Murskaa keksit tehosekoittimessa, sulata margariini ja sekoita siihen keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet muiden ainesten joukkoon.
4. Yhdista kuohukerma ja perunajauhot. Sekoita, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan.
5. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
6. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen ja kaada täyte vuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin tunti. Laita uunin pohjalle alumiinifolio, sillä paistamisen aikana vuoasta saattaa tihkua rasvaa. Peitä kakun pinta foliolla, kun sen on saanut vaaleanruskean sävyn.
8. Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti