lauantai 4. heinäkuuta 2015

Valkosuklainen punaherukkapiirakka

En erityisemmin pidä punaherukoista, ja niitä tulee käytettyä varsin vähän leivonnassa. Tähän ohjeesen törmäsin Kinuskikissan blogissa, ja tätä piirakkaa onkin tullut tehtyä useaan otteeseen. Punaherukoiden maku ei ole tässä häiritsevä vaan se on hyvin sopusoinnussa valkosuklaan kanssa. Tätä piirakkaa voisi ottaa toisenkin palan.

Pohja 

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä

Täyte

2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta

4 ½ dl maitoa
200 g sitruunan makuista valkosuklaata
300 g punaviinimarjoja
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

1. Voitele piirakkavuoka (24-26 cm). 
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. 
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon. Levitä pohjan päälle.
5. Sekoita punaviinimarjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä valkosuklaatäytteen päälle.
6. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Halutessasi siivilöi pinnalle tomusokeria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti