lauantai 4. heinäkuuta 2015

Mantelinen mustaherukkakakku

Pakastimesta löytyi vielä mustaherukoita, ja niitä päästiin käyttämään tässä kakussa, jonka leivoin tyttäreni kanssa jo keväällä isännän loman kunniaksi. Resepti löytyy Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset.

Ainekset

200 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
2 dl mustaherukoita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
100 g mantelimassaa

Kuorrute

200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua

Koristeluun

1 dl pensasmustikoita (tai tavallisia mustikoita)

1. Vaahdota margariini ja sokeri.
2. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten.
3. Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. 
4. Sekoita lopuksi joukkoon mustaherukat.
5. Kaada puolet massasta voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm) ja aseta massan päälle pyöreäksi levyksi kaulittu mantelimassa. Lisää sitten loput massasta mantelilevyn päälle.
6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta.
7. Valmista kourrutus vatkaamalla kaikki ainekset keskenää.
8. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele mustikoilla.

Koriste on sokerimassasta tehty.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti