lauantai 4. heinäkuuta 2015

Smoothie-kakku

Juotavat smoothiet ovat ihanan raikkaita, ja sitä on myös tämä kakku. Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan käsialaa. Kakku on jonkin verran saanut palautetta siitä, ettei ohjeessa mainittu liivatemäärä riitä kakun hyydyttämiseen. Minun kakkuni pysyi kasassa, mutta melko pehmeää se oli. Kakku on hyvä syödä nopeasti, sillä sen koostumus muuttuu säilytyksessä.

Pohja

150 g digestivekeksejä
125 g vauvojen hedelmäsosetta

Smoothie-täyte

8 liivatelehteä
750 g mansikoita
3 banaania
1 prk (165 ml) kookoskermaa
¾ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ dl sitruunamehua

Pinnalle

2 kiiviä
viipaloituja säilykepersikoita

1. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä, jolloin kakku irtoaa siistimmin.

2. Hienonna digestivet tehosekoittimella. Sekoita keksimurskan joukkoon hedelmäsose. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Jos käytät pakastemansikoita, anna mansikoiden sulaa, valuttaa ei tarvitse. Soseuta mansikat ja banaanit blenderillä tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kookoskerma, sokeri ja kardemumma.
5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
6. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. 
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
8. Kuori kiivit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele kiivipalat kakun päälle yhdessä persikkaviipaleiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti