lauantai 4. heinäkuuta 2015

Popcornkakku


Ohje tähän kakkuun löytyy Kinuskikissan kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit. Tein kakun tyttäreni kaverisynttäreille. Juhlijoiden mielestä kakku oli hyvää, mutta liian makeaa. Itse tykkäsin tästä todella paljon: kinuskin, suklaan ja popcornien yhdistelmä oli taivaallinen. Kakku on gluteeniton.

Ainekset

noin 3,5 l mikropoppareita

100 g margariinia
1 dl vaalea siirappia
200 g valkosuklaata

Kinuskikastike


1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria

1. Lämmitä margariinia ja siirappia kattilassa liedellä, kunnes margariini on sulanut. Nosta kattila liedeltä.
2. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

3. Ota noin kolmannes popcorneista syrjään. Sekoita loppujen popcornien joukkoon valkosuklaaseos.
4. Vuoraa noin 2 l:n kulho kelmulla ja painele popcornseos kulhoon. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.
5. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Painele loput popcorneista kakun tahmeaan pintaan. Käytä tarvittaessa sokerikuorrutetta liimana.
6. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen 5 minuuttia - älä siis keitä kinuskiksi.
7. Jäähdytä ja nosta kastike jääkaappiin. Kun kastike on kylmää, valuta sitä kakun päälle.

Koristeet ovat sokerimassasta tehtyjä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti