lauantai 6. helmikuuta 2016

Lohipiirakka tai kinkkupiirakka

Äitini oli saanut hyvää kinkkupiirakkaa ystävänsä luona ja oli pyytänyt reseptin ystävältään. Kun maistoin samaisella ohjeella tehtyä kinkkupiirakkaa, oli se suorastaan taivaallista. Vaihdoin kinkun tilalle lohen ja tein joitakin pieniä muutoksia reseptiin. Piirakka oli hyvää ja luulenpa, että tästä tulee yksi suolaisten piirakoiden suosikkiohjeistani.

Pohja

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunamuusia (käytin valmista perunamuusijauheesta valmistettua muusia)
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus valkopippuria

Täyte

pieni sipuli
200 g kylmäsavulohisiivuja
1 ruukku tilliä
2 munaa
2 1/2 dl ruokakermaa
175 g emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkopippuria

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeän margariinin kanssa sekaisin.
2. Lisää perunamuusi ja sekoita.
3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Kuullota hienonnettua sipulia hetki.
5. Paloittele lohi ja silppua tilli.
6. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Huom.!

Samalla ohjeella voi tehdä myös kinkkupiirakan. Ohessa täyteohje.

Täyte

250 g kinkkukuutioita
2 munaa
2 1/2 dl ruokakermaa
175 g emmentaljuustoraastetta
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Kinkkuversio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti