lauantai 6. helmikuuta 2016

Runebergin tortut

Runebergin torttuja leivon lähes joka vuosi, resepti vain vaihtuu. Tässä reseptissä on uutta ja vanhaa ja vähän sieltä ja täältä lainattua, ei sinistä kuitenkaan ;). Hyviä tuli, jälleen kerran.

Ainekset

100 g piparkakkuja
2 1/2 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
2 dl kuohukermaa

Kostutus

2 dl vettä
2 rkl sokeria
rommiaromia maun mukaan

Koristelu

vadelmahilloa
valkoista sokerikuorrutetta
(sokerimassakoristeita)

1. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa.
2. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää yksitellen munat vatkaten.
4. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
5. Lusikoi taikina muffinssivuokiin (noin 16 kpl). Paina lusikalla muffinssien keskelle kolo ja täytä vadelmahillolla.
5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
6. Valmista kostutus kuumentamalla vettä ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut veteen. Mausta rommiaromilla.
7. Kostuta tortut joko upottamalla kokonaan kostutusliemeen tai lusikoi kostuketta torttujen päälle.
8. Laita torttujen päälle vadelmahilloa ja pursota sokerikuorrutteella reunus ympärille. Koristele halutessasi sokerimassakoristeilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti