maanantai 1. helmikuuta 2016

Olaf-kakku

Lasteni syntymäpäivien välissä on vain muutama hassu päivä, joten vietimme molempia syntymäpäiviä yhtä aikaa. Frozen-teeman hengessä kuopus sai Olaf-kakun.

Kakun vaikein osuus oli Olaf-hahmon muotoilu, johon sain uppoamaan muutaman tunnin aikaa. Muovailu ei ole vahvin puoleni, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin, joskus. Lopputulokseen olin kuitenkin tyytyväinen. Koriste ei varsinaisesti ollut syötävä, sillä saadakseni sen pysymään kasassa jouduin käyttämään coctailtikkuja ja spagettia.

Kakkupohjana on perinteinen viiden munan sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa. Sivelin kakkupohjien päälle lemon curdia ja tein täytteen valkosuklaasta, johon upotin mustikoita. Valkosuklaatäyte sisältää vispikermaa, vaniljatuorejuustoa, valkosuklaata sekä hieman vaniljakreemijauhetta täytteen tukevoittamiseksi. Jauhe ei ole ehkä välttämätön, mutta en halunnut ottaa riskejä siinä, että täyte alkaa valua. Kakun päälle levitin sokerikreemiä ja kuorrutin kakun sokerimassalla / vaahtokarkkimassalla. Koristeet ovat sokerimassaa ja Marianne-rakeita. Sinistä pastaväriä käytin massojen värjäykseen.
 
Päivänsankari katseli ihmeissään Olafia ja jopa söi kakkua. Kakku oli hyvää ja mustikat ja valkosuklaa ovat kyllä hyvä yhdistelmä. Tätäkin kakku oli mukava tehdä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti