maanantai 15. helmikuuta 2016

Suklaahuntukakku

Tähänkin kakkuun löytyi ohje äitini reseptilaatikosta. En yleensä perusta kuivakakuista, mutta tämä oli kyllä erittäin hyvää. Myönnän miettineeni, onko äiti todella itse tätä tehnyt, kun sitä ensimmäisen kerran maistoin... Kakku kuorrutetaan kerman ja kaakaojauheen seoksella, mikä saa kakun näyttämään tummalta. Yllätys on, kun kakkua leikatessa huomaakin kakun olevan vaalea kuivakakku.

Ainekset

250 g margariinia
250 g sokeria
5 munaa
250 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua

Kuorrutus

1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 2 l) ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
5. Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja mehu ja sekoita tasaiseksi.
6. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.
7. Sekoita kuorrutetta varten sokeri ja kaakaojauheet ja lisää kerma. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Voit tarvittaessa lämmittää seosta hieman.
8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja taputtelee kaakaoseos kakun kuumaan pintaan pullasudilla.
9. Annan kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta.
10.Kääri kakku folioon ja säilytä kylmässä. Kakun voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti