lauantai 22. joulukuuta 2012

Kolmen kerroksen joulukakku

Päiväkodin tätejä hemmoteltiin syyskauden päätteeksi tällä kakulla, jonka ohjeen löysin Maku-lehdestä. Tein kakkua myös kotiin. Voisin kuvitella, että tästä kakusta tulee perheemme jouluun pysyvä jouluperinne.

Pohja

100 g kuivattuja taatelipaloja
1 1/2 dl vettä
75 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Kookoskuorrute

1 dl kookoshiutaleita
50 g margariinia
5 rkl kuohukermaa
5 rkl fariinisokeria

Päälle

2-3 päärynää
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia

1. Keitä taatelipaloja vedessä miedolla lämmöllä, kunnes seos on soseutunut.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jäähtynyt taateliseos ja sekoita.
3. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Valmista kookoskuorrute keittämällä kuorrutteen aineksia kattilassa muutaman minuutin ajan.
5. Levitä kookoskuorrute pohjan päälle ja paista uunissa vielä 5 minuuttia.
6. Lado kuoritut ja viipaloidut päärynäpalat kakun päälle ja levitä päärynäpalojen päälle appelsiinimarmeladia.
7. Paista uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti