sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kinuskikakku mansikkatäytteellä

Isänpäiväksi leipomani harjoituskakku (Mustikan ja mustaherukan makuinen täytekakku) antoi eväät tämän kakun tekemiseen. Mieheni halusi ehdottomasti kermaisen kinuskikakun syntymäpäiväpöytäänsä. 

Kokosin kakkupohjan vaaleasta kääretortun tyyppisestä levykakkupohjasta. Kiitos taas Kinuskikissalle. Kakun molempiin väleihin sivelin pohjalle lime curdia tasaamaan kakun makeutta ja kermaisuutta. Varsinaiseen täytteeseen laitoin mm. mansikoita, kermaa ja mangotuorejuustoa. Kakun kostutukseen käytin Rainbow Breezy lime -juomaa. Kermapursotukset tein Flora vispistä. Kakun päälle tein kinuskikuorrutteen

Kakun koristelu tuotti päänvaivaa. Olin tehnyt jo aiemmin syntymäpäiväsankarin toiveiden mukaiset sokerimassakoristeet kakkuun. Kun kakku sitten oli koristelua vaille valmis, totesimme molemmat, etteivät tekemäni koristeet sovi juhlavaan täytekakkuun. Onneksi olin tehnyt sokerimassasta myös kukkakoristeita, joita sitten käytinkin kakun koristelussa. Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä ollut viisainta jättää kakku kokonaan koristelematta, sillä yksinkertainen on yleensä kauneinta. 

Loppuyhteenvetona voisin todeta, että kakku oli hyvää ja sai kiitosta myös vierailta. Yleensä en itse pidä näin kermaisista kakuista, mutta tätä tuli kyllä otettua useampi pala. Tulevaisuudessa yritän panostaa enemmän kakkukoristeisiin ja suunnitella ne paremmin. Aloitan siitä, että hankin sokerimassan työstövälineitä. Tavallisella leipäveitsellä on varsin hankala leikata sokerimassaa. Pursotustaidoissani on vielä paljon kehitettävää, mutta tästä se alkaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti