lauantai 22. joulukuuta 2012

Piparimudcake

Aivan ihanaan jouluiseen mutakakkureseptiin törmäsin aikoinani Pirkka-lehdessä. Tänä jouluna kuorrutin kakun piparkakun makuisella suklaalla. Täyteläinen kakku maistuu parhaimmailta vaniljajäätelön kanssa nautittuna.

Ainekset

150 g margariinia
200 g taloussuklaata (tai tummaa leivontasuklaata)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia

Koristelu

150 g Fazerin suklaata: maitosuklaata ja piparkakkua
2 rkl margariinia 
nonparelleja  

1. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota vuoan reunat.
2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi.
5. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita myös jauhoseos taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan ja paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä taikinamaiseksi ja tahmeaksi.
7. Koristelua varten sulata suklaa ja lisää siihen margariini. Levitä suklaa jäähtyneen kakun päälle ja koristele nonparelleilla.         


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti