keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Yrttiset broilerikierkot

Testasin Maku-lehdessä julkaistua reseptiä ja hyvältä maistui. Näitä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin. Muistelen syöneeni tällaisia aiemminkin. Silloin broileritäytteen tilalla oli jauhelihatäyte.

Taikina

250 g maitorahkaa
250 g margariinia
2 rkl tomaattisosetta
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte

250 g broilerileikkeleitä
1/2 suippopaprika
10 cm:n pala purjoa
100 g Creme Bonjour yrttitarha -tuorejuustoa
1/2 tl pizzamaustetta
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 dl juustoraastetta (esim. mozzarella)

1. Sekoita keskenään rahka, pehmeä rasva ja tomaattipyree.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja vaivaa sekaisin rahka-rasvaseoksen kanssa.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja annan kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan.
4. Hienonna broilerileikkeleet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Lisää tuorejuusto ja mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi.
5. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 25 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle täyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta parin sentin levyisiä viipaleita. Nostele kiekot leivinpaperin päälle pellille ja voitele munalla.
6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti