sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kardemummakakku

Sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi Kinuskikissan uusimman leivontakirjan. Ensimmäisenä kokeiluun päätyi kardemummakakun ohje. Resepti vaikuttaa melko yksinkertaiselta, eikä kakkuun tarvinnut etsiä sen kummempia ainesosia kaupasta vaan lähes kaikki tarvittava löytyi hasselpähkinärouhetta lukuun ottamatta keittiöni kaapeista. Kakku kohosi aika tavalla uunissa ja repeili pinnasta hieman, mutta syy oli varmaankin leipurissa, ei reseptissä, eikä se sinällään vaikuttanut lopputulokseen. Maku oli herkullinen ja ihanan mehevä, namnannaa!

Taikina

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa

Pinnalle

3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl raesokeria

1. Peitä pienen irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. (Kinuskikissa ei mainitse tässä kohtaa kylläkään munien vatkaamista vaan käyttää termiä sekoita munat joukkoon yksitellen.)
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa ja sekoita.
4. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria.
5. Paista 180 asteessa 50 minuttia ja suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti