sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Valkosuklaa-vadelmaneliöt

Tämä ohje on pyörinyt hyppysissäni jo pitkään. Koska tuoreita vadelmia on jo saatavilla ja meiltä löytyi pakastimesta vielä vanhojakin, tein taas tilaa pakastimeen leipomalla. Resepti on Yhteishyvä-lehdestä.

Ainekset

150 g valkosuklaata
75 g margariinia
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
2 dl pakastevadelmia

1. Rouhi valkosuklaa.
2. Sulata margariini kattilassa, nosta syrjään ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
3. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää pähkinärouhe ja suklaa-margariiniseos ja kääntele tasaiseksi.
6. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm).
7. Ripottele päälle vadelmat.
8. Paistaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jottei pinta tummu liikaa. Piirakka saa jäädä hieman kosteaksi sisältä.
9. Anna jäähtyä, ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria ja leikkaa paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti