lauantai 12. heinäkuuta 2014

Unelmien juustokakku

Pirkka-lehdessä mainostettiin tätä kakkua maailman parhaimmaksi juustokakuksi. En tiedä, oliko se maailman parasta, mutta nopeasti se hupeni parempiin suihin. Kakku on uunista otettaessa vaatimattoman näköinen, mutta tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla saa ihmeitä aikaiseksi. Tosin minun kakkuuni ei vielä saanut tuoreita marjoja, joten päädyinkin käyttämään pakastettuja vadelmia ja tarjoamaan kakun murskattujen mansikoiden kera.  

Pohja

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte

2 rs (á 200 g) vanlijatuorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl kermaa
4 munaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. 
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4 cm reunoille ja nosta jääkaappiin.
5. Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan. 
6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella.
7. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin jäähtymään mielellään yön yli.
8. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi marjoilla ja tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti