Tämä Pirkka-lehdessä julkaistu resepti tuli ajankohtaiseksi, kun mietin, mihin käyttäisin viimesyksyisiä puolukoita, joita on pakkasessa vielä litroittain. Vispipuuron keittämisen sijaan sorruin taas leipomaan ja hyvää tuli.
Pohja
50 g margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
Täyte
200 g puolukoita
Kuorrutus
50 g margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja
1. Leikkaa irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperista sopiva pala ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Sulata margariini ja lisää maito.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää vaahtoon margariini-maitoseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
6. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
7. Ripottele jäiset puolukat kakun pinnalle ja paista uunissa 10 minuuttia.
8. Sulata kuorrutusta varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen ja lisää lopuksi mantelilastut.
9. Levitä kuorrutus puolukoiden päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla vielä noin 10 minuuttia.
10. Irrota kakku jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti