lauantai 12. heinäkuuta 2014

Mustikka-suklaakakku

Tätä kakkua söimme suvun kesken mökillä. Kakku jakoi mielipiteitä: minusta se oli jumalaisen hyvää ja ihanan suklaista, äitini suuhun se taas oli aavistuksen liian makeaa. Makuja on monia, mutta minusta tämä on yksi parhaimmista mutakakuista, joita olen maistanut. Kuvat eivät tee oikeutta tälle kakulle vaan tätä kakkua pitää maistaa. Kakku maistuu sellaisenaan tai vaikka jäätelön kanssa.

Resepti on julkaistu Maku-lehdessä. Kakku on gluteeniton, mitä ei kyllä uskoisi maun perusteella. Käytin pakastemustikoita, mikä pidensi paistoaikaa huomattavasti. Otin kakun pois silloin, kun sen keskiosa vielä oli löysähköä. Paistoaika on siis viitteellinen, mutta ajatuksena on, että kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean suklaiseksi.

Ainekset

150 g tummaa suklaata
50 g margariinia
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 l mustikoita

Koristeluun

mustikoita
tomusokeria

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
2. Paloittele suklaa kulhoon ja lisää margariini. Sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä.
3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi.
5. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon varovasti taikinaa nostellen.
7. Lisää lopuksi suklaa-margariiniseos ja sekoita varovasti.
8. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat.
9. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kauemmin, mikäli käytät pakastemustikoita.
10. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele halutessasi mustikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti