sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Enkelinsiipi-kakku

Tämän kakun tein lähestulkoon Maku-lehdessä julkaistun reseptin mukaan. Kakku oli yllättävän hyvää, vaikka hieman aluksi jotenkin epäilin, saako niin niukoista täyteaineksista hyvää kakkua aikaiseksi. Kakkua ei tarvinnut erikseen kostuttaa. Täytin kakun tarjoilua edeltävänä päivänä, mikä riitti siihen, että kakku ehti kostua yön aikana riittävästi. Tarjoiluaamuna kuorrutin kakun sokerimassalla. Tätä kakkua maisteltiin joulun aikaan, ja pohjassa oleva kaneli sai kakun sopimaan oikein hyvin juuri jouluun.

Pohja

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte

vajaa 2 dl limettitahnaa
1 dl omenasosetta
400 g turkkilaista jogurttia

Päälle

3 dl Flora-vispiä
2 tl vaniljasokeria
250 g sokerimassaa

Koristeeksi

tomusokeria ja nonparelleja

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan (tilavuus 2 l) ja tasoita pinta.
4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia
5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä.
6. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
7. Levitä pohjalevylle puolet limettitahnasta ja puolet jogurtista ja nosta päälle toinen levy.
8. Levitä päälle omenasose ja loppu jogurtti ja ja nosta päällimmäinen kakkulevy kanneksi.
9. Sivele pintaan loppu limettitahna.
10. Leikkaa kakku pituussuunnassa kahtia. Nosta puolikas kerrallaan tarjoiluvadille niin, että sydämen ulkoreunat koskettavat toisiaan. Näin kakusta tulee enkelin siipien muotoinen.
11. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
12. Levitä vaahto kakun pintaan ja reunoille ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
13. Kauli sokerimassa tomusokerin avulla kahdeksi levyksi ja nosta levy kerrallaan kakun päälle ja tasoita reunoja myöden.
14. Leikkaa kakkuun saksilla lovia ja koristele tomusokerilla ja nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti