lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluinen piimäkakku

Maku-lehdestä bongasin tämänkin ohjeen. Tein kakkuja kaksi: toisen päiväkodin tädeille ja toisen meidän perheen jouluherkutteluun. Varsin tymäkän oloinen kakusta tuli, mutta kinuskinen kuorrutus antoi kakulle juuri sopivasti makeutta.

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl soodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 1/2 dl piimää
2 omenaa raastettuna
100 g margariinia sulatettuna

Kuorrutus

1 dl kinuskikastiketta
1/2 dl maustamatonta tuorejuustoa
koristerakeita

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt margariinisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakkua hieman jäähtyneenä.
5. Täytettä varten vatkaa kinuskikastike ja tuorejuusto keskenään. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti