Joulu tulla jolkottaa! Isä lahjoitti omenia, ja ne upposivatkin mukavasti tähän Maku-lehdestä löytyneeseen pullaohjeeseen, joka sekin on varsin jouluinen ajankohtaan hyvin sopien. Pullataikinan ohjetta en tähän laittanut vaan tein sen normaalin pullataikinan ohjeella, joka löytyy esimerkiksi Sunnuntai-jauhopussin kyljestä.
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl omenasosetta
1/2 dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
5 omenaa kuutioituna
Voiteluun
muna
Pinnalle
noin 1 dl omenakuutioita
1 dl raesokeria
1. Valmista pullataikina normaaliin tapaan ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli ensin toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
4. Levitä puolet täytteestä levyn päälle ja kääri napakaksi rullaksi.
5. Käsittele toinen puolikas taikinaa samalla tavalla.
6. Leikkaa taikinarullat yksi kerrallaan 25 palaan.
7. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin.
8. Anna pullien kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
9. Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle omenakuutioita ja raesokeria.
10. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti