lauantai 21. joulukuuta 2013

Suklaapiparit

Maku-lehdestä löytyi tälläkin kertaa joulun ajalle ihania leivontaohjeita, joista suklaapiparit päätyivät kokeiluun. 

Ainekset

100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
2 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhettta

1. Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota pehmeä margariini, siirappi ja sokerit ja lisää vaahtoon muna edelleen vatkaten.
3. Rouhi valkosuklaa ja yhdistä se vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa.
4. Lisää suklaasukla ja jauho-suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Jaa taikina kahtia ja pyörittele molemmista paloista jauhotetulla alustalla paksu tanko (halkaisija noin 7 cm). Leikkaa kumpikin tanko paloihin siten, että pikkuleipiä tulee yhteensä noin 40.
6. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti