lauantai 21. joulukuuta 2013

Porkkanakakku valkosuklaakuorrutteella

Porkkanakakkua leivottiin jo lapsuudessani. Itse en ole tehnyt aikoihin porkkanakakkua, mutta selaillessani taannoin reseptikirjaani päätin kokeilla, vieläkö se on yhtä hyvää. Tästä kakusta pitävät sekä lapset että aikuiset, ja se on varsin helppotöinen. Nautimme tätä kakkua kotipikkujouluissamme ja käytin leivonnassa jouluisia mausteita, jotka antoivat kakulle ihanan säväyksen.

Pohja

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
2 appelsiinin kuoriraaste
6 dl porkkanaraastetta
2 dl rypsiöljyä

Kuorrute

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl appelsiinimehua
150 g valkosuklaata

Koristeluun 

mantelirouhettta

1. Vaahdota keskenään munat ja sokeri.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
3. Lisää joukkoon vielä appelsiinin kuoriraaste, porkkanaraaste sekä lopuksi öljy ja sekoita hyvin.
4. Paista uunissa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia
5. Valmista täyte. Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto ja appelsiinimehu ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Tarvittaessa voit vatkata seoksen tasaiseksi.
6. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mantelirouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti