lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukakku

Perinteisen taatelikakun tilalle leivoin tänä jouluna Pirkka-ruokalehdessä julkaistulla reseptillä jouluista kakkua, johon taateleiden lisäksi tuli aprikooseja ja kirskikoita.

Ainekset

200 g pehmeitä taateleita
200 g pehmeitä aprikooseja
125 g punaisia kirsikoita
200 g margariinia 
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Leikkaa taatelit, aprikoosit ja kirsikat pieniksi paloiksi.
3. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut hedelmät. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaadoksi.
5. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma ja sekoita varovasti.
6. Lisää lopuksi jäähtynyt rasvaseos ja sekoita.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunnin verran. Kumota kakku hieman jäähtyneenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti