lauantai 5. toukokuuta 2012

Lakritsi-suklaakakku

Sain kunnian tehdä 30-vuotiskakun sisarelleni ja hänen miehellensä. Toiveena oli, että kakku olisi värisävyiltään tumma, eikä sisältäisi liivatetta, eikä rahkaa, eikä myöskään olisi mikään perinteinen kermakakku.

Tein pohjaksi viiden munan sokerikakkupohjan. Leikkasin pohjan kolmeen osaan ja kostutin Spritella. Pohjien päälle sivelin lime curd-tahnaa. Alimmaiseen väliin laitoin täytteeksi maitosuklaatäytetä, jonka päälle ripottelin turkinpippurirouhetta. Ylimpään väliin tein täytteen salmiakkisuklaasta ja ripottelin päälle turkinpippurirouhetta. Kuorrutin kakun Kick-patukoista valmistetulla lakritsikinuskilla ja koristeet tein sokerimassasta, josta osan värjäsin mustalla elintarvikevärillä. Kakun reunat koristin lakritsimatoilla.

Kaikki pitivät kakusta ja kakku tulikin syötyä viimeistä murua myöten. Olin iloinen etenkin siitä, että päivänsankarit, jotka eivät yleensä täytekakuista välitä, kehuivat kakkua. Täytekakku ei siis automaattisesti tarkoita kermalla kuorrutettua kakkua, jossa on välissä banaanisiivuja ja säilykehedelmiä, vaikka hyvää sellainenkin kakku välillä on.

Päivänsankareille tärkeitä asioita ovat musiikki ja urheilu - näistä teemoista kehitin numerokoristeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti