sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ötökkökakku appelsiini- ja suklaatäytteillä

Leipomisinnostukseni sai alkunsa jo lapsuudessa, mutta täytekakkujen tekoon hurahdin siinä vaiheessa, kun piti alkaa suunnitella syntymäpäiväkakkua omalle lapselle. Netistä löytyi aivan mahtavia kakkuideoita, joita katsellessani tuumasin, että synttäritarjottaviin on satsattava aikaa, rahaa ja ideoita. Marsipaanikakkuja olen tehnyt parinakin vuonna tyttäreni syntymymäpäiväjuhliin. Marsipaanista saa tehtyä näyttäviä kakkuja, mutta maku ei ole välttämättä kaikkien mieleen. Itse olen marsipaanikuorrutteen alla käyttänyt sokerikreemiä, joka estää kosteuden imeytymisen marsipaaniin ja siten marsipaanin hikoilun. Marsipaanikakkuja olen säilyttänyt jääkaapissa ilman kupua, ja hyvin ne ovat säilyneet useamman päivän ajan.




Tyttäreni 2-vuotisjuhlien teemana oli ötökät ja värimaailma koostui vihreästä ja keltaisesta. Kakkupohjaksi tein viiden munan sokerikakkupohjan. Pohjien kostutukseen käytin appelsiinimehua. Kakun alimpaan väliin tein appelsiinitäytteen ja ylimpään väliin suklaatäytteen. Kakku on kuorrutettu marsipaanilla ja myös koristeet on tehty marsipaanista. Koristeet tein jo hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät kovettua. Koristeiden liimaamiseen käytin kaupasta valmiina saatavaa sokerikuorrutetta. Sokerimassasta tehdyt koristeet kovettuvat marsipaania nopeammin.

Marsipaanikakkukokeilut saavat nyt vähäksi aikaa jäädä minun osaltani. Vaikka tämäkin kakku oli herkullista, voisin kuvitella jatkossa korvaavani marsipaanin esimerkiksi vaahtokarkkitaikinalla tai muulla kaulittavalla kuorrutteella. Koristeiden teossa marsipaani kyllä toimii, mutta myös sokerimassaa on tullut kokeiltua ja sitä on mielestäni helpompi työstää kuin marsipaania. Toki marsipaanilla kakuista saa hyvin näyttäviä, joten tuskin täysin unohdan marsipaanikakkuja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti