sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Valkosuklaa-lime-mustikkakakku

Tänä vuonna väsäsin syntymäpäiväkakkuni mielimauistani, joihin kuuluvat suklaa, lime ja mustikat. Alunperin tarkoitus oli kuorruttaa kakku vaahtokarkkitaikinalla, mutten ehtinyt taikinaa itse valmistaa, enkä myöskään löytänyt sitä valmiina mistään.

Pohjaksi tein kolmen munan sokerikakkupohjan. Pohjan leikkasin kolmeen osaan ja kostutin Spritella ja limetin mehulla. Pohjat sivelin lime curd -tahnalla, jonka makuun olen ihastunut. Valitsin täytteeksi valkosuklaatäytteen ja ripottelin täytteen päälle vielä pakastemustikoita, joista isäni oli edelliskesänä poiminut lapsuusmaisemistani. Kuorrutin kakun valkosuklaalla ja koristelin sokerimassakoristeilla. Muumit ovat suosikkejani, joten niistä sain idean koristeluun. Kakun reunat purstotin kermalla.

Maistui se synttärikakku tänäkin vuonna hyvältä. Kakun maku vain parani vanhetessaan, kun maut tasoittuivat ja kakku kostui paremmin. Mustikat toivat raikkautta muutoin makeaan kakkuun. Pursotusjälkeeni en ole kovin tyytyväinen. Se vaati sekä harjoitusta että kunnollisen pursottimen. Seuraavaksi laitan hankintalistalle kunnon pursotusvälineet!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti