maanantai 7. toukokuuta 2012

Dumle-muffinssit

Dumle-muffinssit kuuluvat kestosuosikkeihini. Ne vievät kerta toisensa jälkeen kielen mennessään. Olen niitä monesti myöskin pakastanut ja todennut, että ne maistuvat hyviltä myös pakastamisen jälkeen. Teen taikinan usein kaksinkertaisena ja hyvin on onnistunut. Jos pitää runsaasta kuorrutteesta, sitä voi tehdä esimerkiksi kaksin- tai kolminkertaisen määrän. En enää muista, mistä olen reseptin poiminut leivontakirjaani. Kyseessä on joka tapauksessa eräs suosikkiresepteistäni. Nämä muffinssit eivät takuulla sovi laihduttajan ruokavalioon, mutta herkkusuille suosittelen niitä lämpimästi :) 

Ainekset

100 g margariinia
1 dl maitoa
2 munaa
1,5 dl sokeria
noin 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
24 Dumle-toffeeta

Koristeluun

50 g Daim-rouhetta
1 dl kaakaotomusokeria
1-2 rkl vettä 

1. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.
5. Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paina jokaiseen vuokaan kaksi Dumle-toffeeta. Täytä vuoista noin 3/4.
6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
7. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi.
8. Koristele muffinssit tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle Daim-rouhetta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti