torstai 17. toukokuuta 2012

Samettinen juusto-kasvissosekeitto

Meidän perheessä syödään melko usein keittoruokia. Kasvissosekeitto sellaisenaan ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta kun siihen lisää juustoa ja sopivia lisukkeita, niin jopa alkaa maistua.

Ainekset

kasviksia (perunoita, porkkanoita, bataattia, kukkakaalia)
vettä
kasvisliemikuutioita
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija tai Olympia)
kuivattua rakuunaa
tarvittaessa suolaa

1. Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset kypsiksi vedessä, johon on lisätty kasvisliemikuutioita (noin 2,5 palaa / 5 l:n kattila). 
2. Soseuta kasvikset ja lisää sulatejuusto paloina. 
3. Lämmitä ja sekoittele keittoa, kunnes juusto on sulanut.   
4. Lisää maun mukaan kuivattua rakuuna ja tarvittaessa suolaa.

Keiton lisukkeeksi sopivat raejuusto ja esimerkiksi patonki tai rieska. Keittoa voi tehdä ison määrän kerralla ja pakastaa osan pahan päivän varalle. Helppoa, halpaa, nopeaa ja terveellistä ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti