Muistan, että ollessani pikkutyttö, äitini teki usein lauantai-iltaisin lämpimiä voileipiä. Lämpimistä voileivistä on olemassa lukematomia eri versioita. Minun leipäni ovat hyvin yksinkertaisia: niissä on täytteenä vain tomaattia ja mozzarella-juustoa. Näin grillikauden kohta koittaessa näitä leipiä voi käyttää myös grilliruokien lisukkeena tai nauttia ihan sellaisenaan - vaikkapa lauantai-iltaisin :)
vaaleaa viipaleipää
oliiviöljyä
tomaatteja
mozzarella-juustoa
oreganoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
1. Pirskottele leipäviipaleiden päälle oliiviöljyä.
2. Asettele leipien päälle tomaattisiivuja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Nosta päälle mozzarella-viipaleita.
4. Mausta kuivatulla oreganolla tai basilikalla.
5. Paista leipiä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Leivät voi paistaa myös grillissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti