sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Nanna koristelee kakkuja

Kakkublogit ovat täynnä näyttäviä koristeluja. Yksinkertaisillakin vinkeillä saa kuitenkin aikaan persoonallisia ja kauniita koristeluja. Saatan käyttää samoja reseptejä useita kertoja, mutta koristelulla saa aikaan vaihtelua. 






Helppo tapa koristella kakku on käyttää koristeluun kaupasta saatavia valmiita marenkeja.












Kakun koristeluun soveltuvat hyvin myös valmiit koristelugeelit ja erilaiset koristerakeet.





 







Kakun päälle voi ripotella myös esimerkiksi suklaahippusia,  erilaisia pähkinöitä, rusinoita jne.

















Valmiita syötäviä kakkukuvia voi käyttää erilaisten kakkujen kanssa. Kuva kannattaa laittaa kakun päälle hyvissä ajoin, jotta se ehtii hieman pehmetä. 

Leivontatarvikeliikkeistä saa koristelugeelejä, joilla kuvan voi tarvittaessa liimata kakun pintaan. Geeliä voi myös sivellä kuvan päälle, jolloin kakun pinta saa kauniin kiillon.


Koristelu ja jopa kakun kuorruttaminen onnistuu myös vaahtokarkeilla. Jos kakun pinta on riittävän kostea, erillistä liima-ainetta ei välttämättä tarvita.









Nämä koristeet on tehty pikaisella aikataululla valkoisesta marsipaanista. Koristerakeilla ja -helmillä saa myös ihmeitä aikaan.




 
  





Tämä kakku on kuorrutettu kaulittavalla suklaakuorrutteella, josta myös suklaanruskeat koristeet on tehty. Kukat ja vihreät lehdet ovat sokerimassasta tehtyjä.





 

Sokerimassasta saa tehtyä
monenlaisia koristeita. Kuvan koristeet on laitettu kiillepintaisen juustokakun päälle. Näin en kuitenkaan suosittele tekemään, sillä kiille sulattaa sokerimassakoristeet varsin nopeasti. Sokerimassakoristeiden alle kannattaa laittaa esim. kermavaahtoa, jos haluaa käyttää niitä kiilteen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti